Nemzeti park

2024.06.18. 09:13

Kicsik s nagyok szerveznek kirándulást a pusztába

Egy orosházi óvodás és egy derekegyházi pedagógus csoport is ellátogatott június elején a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskúti Fehértó részterületére.

Csete Ilona

Az Orosházi Székács Evangélikus Hajnal Óvodából érkezett a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi területére, a kardoskúti pusztába 22 óvodás (vegyes korosztály) és három óvónő. Egy egész délelőttöt szántak arra, hogy a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumában ismerkedjenek a térség természeti értékeivel. A rövid tájékoztató után rögtön birtokukba is vették a bemutatóteret. 

madárvonulás, kirándulás, puszta
Orosházáról a Hajnal óvoda gyermekcsoportja látogatott ki a pusztába, a madávonulás múzeumába
Fotó: Palcsek István

A kiállítás nagyon sok interaktív elemet tartalmaz, amit nagy izgalommal próbáltak ki a gyerekek. Közben beszélgettek velük arról, hogy milyen madarakat ismernek, s melyek a télen nálunk maradó, a déli tájakra vonuló, illetve a hazánk felett csak átvonuló madárfajok. Szó esett arról is, milyen hatalmas távolságokat képesek megtenni a vonuló madarak. A kiállítás megtekintése után a gyerekek még egy ideig játszottak, szaladgáltak a múzeum udvarán, örültek a szabadban töltött időnek.

A derekegyházi pedagógusok 18 fős csoportja is úgy döntött, a pedagógus napot a kardoskúti pusztán tölti el. Először a szabadon látogatható kilátóba mentek fel, ahol rövid ismertetőt tartottak részükre a puszta kialakulásáról, történetéről. Aztán a sóstói állattartó telepen az őshonos magyar állatfajtákat – rackákat, cigájákat - nézték meg. A telep közelében legelésző szürkemarha bikagulya különösen elnyerte tetszésüket – olvasható a nemzeti park honlapján. Ellátogattak a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumába is, ahol a Fehér-tó és környezetének természeti értékeivel ismerkedtek meg. 

kirándulás, természetvédelmi terület, pedagógusok
A derekegyházi pedagógusok is kirándulást szerveztek a természetvédelmi területre
Fotó: Palcsek István

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában