Autótörténelem

2024.06.18. 11:47

Benzingőzös kaland Kaáli professzor világhírű autóival - videóval

Micsoda időutazás! Bugatti, Lamborghini, AC Cobra....Három korszak, három teljesen különböző autótípus. Egyediek, gyorsak, jellegzetesek, meghatározóak, ikonikusak és mindegyik mögött áll egy ember, aki mert nagyot álmodni egykoron. Orosháza díszpolgárának, a fiatalok mecénásának, dr. Kaáli Nagy Gézának pedig megbecsült kincseivé váltak. A dörgicsei autó- és motormúzeum három zseniális autóját mutatja be a múzeum csapata. És nem csak ők: a gépek is mesélnek!

Csete Ilona

A Kaáli Autó-Motor Múzeum legritkább ikonikus autói, a Lamborghini Espada, az AC Cobra 427 SC, és a Bugatti Type 35B voltak a főszereplői annak a lenyűgöző videónak, amit a Speedzone készített és tett közzé a hét végén YouTube csatornáján. Rendkívüli hitelességgel mutatta be a világhírű autókat szinte igazi versenyhangulatot keltve a múzeum csapata. A néző megismerhette a híres konstruktőröket, az autók alkotóit és a koruk forradalmi műszaki vívmányait.

világhírű autók, Kaáli professzor , műszaki vívmányok, autók
Kaáli professzor világhírű autóin keresztül bemutatták a híres alkotókat és koruk forradalmi műszaki vívmányait is
Fotó: OTS Sajtószolgálat

– Magyarországon ilyen látványos, izgalmas és részletekre kiterjedő videó összeállítást még nem láttak a hazai "benzingőzös csatornák" követői. Sok rajongót az Aszfalt királyai című filmre emlékeztetett – ezt már a professzor tette hozzá.

Vályi István, Göbölyös Zsolt, Csikós Zsolt és az egész stáb maradandót alkotott, amit nem hagytak szó nélkül az ámulatba ejtett kommentelők sem: – A legkomolyabb Speedzone videó! Minden adott a világszínvonalhoz. A csodálatos autók, az átadott infó minősége, a profi megvalósítás. Ismét hatalmas köszönet Kaáli professzor úrnak.

– Ez Oscar- díjat érdemel. Hatalmas gratuláció az egész stábnak – reagált egy másik hozzászóló.

Azok rajongók, akik élőben szeretnék látni a videóban szereplő legendás autókat, Dörgicsén, a Kaáli Autó-Motor Múzeumban megtehetik. A különleges három órás tárlatvezetés alatt beindítják őket és mindenki élőben is gyönyörködhet a káprázatos motorhangjukban is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában