Siker

2024.06.12. 14:34

Hatalmas pontyot fogott a Fás-tóból Málik Richárd

85 centis, több mint 20 kilós óriáspontyot fogott Málik Richárd szerdán hajnalban a békéscsabai Fás-tóból. A hatalmas pontyot 25 perces fárasztás után sikerült megszákolni.

Papp Gábor

– Kedd délután tudatos nagyhalas pecát kezdtünk a Fás-tó partján – elevenítette fel a hatalmas ponty kifogásának történetét Málik Richárd. – Ezért erősebb, komolyabb feeder botokat vittünk ki magunkkal, és így vágtunk bele az éjszakába. 15 rakétát belőttünk, tigrismogyorót és bojlit, erjesztett kukoricát vegyesen. Csali a jól bevált, egy szem ananászos gumikukorica volt ismét, ami kezdésnek egy 11,64-es pocakos tükör pontyot hozott 22 óra 30 perc magasságában. Egy húzós kapással érkezett, ami akkor még a saját egyéni rekordomat jelentette. Ezt követően se volt sok alvás, felváltva jöttek a szebbnél szebb pontyok. 

Majd csütörtök hajnali 4 óra után pár perccel, enyhén szeles időben egy óvatos húzós kapással jelentkezett életem eddigi legnagyobb pontya, ami egyben az egyéni ponty rekordom is jelentette, és egyben sikerült felül múlni bátyám, Málik Csaba nemrégiben felállított 20 kilós tőpontyát. Az ő segítségével 25 perces fárasztás kezdődött, és sikerült megszákolni ezt a gyönyörű halat, ami pontosan 20,29 kilót nyomott és 85 centiméter hosszú volt. A halőr kiérkezése után dokumentáltuk a hal adatait, és kíméletes bánásmóddal visszaengedtük éltető elemébe.

A Fás-tavon rövid idő alatt ez a sokadik óriási fogás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában