Elismerés

2024.06.26. 10:27

Hankó György címzetes egyetemi docens címet vehetett át

Az elmúlt években végzett egyetemi oktatói tevékenysége, tudományos munkássága, valamint az agrárium és a vidék jövője érdekében teljesített szolgálata elismeréseképpen, illetve a felsőoktatás és a Békés Vármegyei Kormányhivatal közötti kiemelkedő szakmai együttműködés kialakításáért a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi docens címet adományozott Hankó Györgynek. Hankó György 2019 óta a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztályának vezetője.

Papp Gábor

A Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztályának vezetője, Hankó György a kitüntetést kedden az egyetem tanévzáró ünnepségén, a Gödöllői Királyi Kastélyban vette át dr. Gyuricza Csaba rektortól.

Hankó György, kormányhivatal, elismerés
Hankó György kiemelkedő munkásságáért érdemelte ki az elismerést. Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

Hankó György 1989-ben kezdte közigazgatási pályafutását

Hankó György 2019 óta a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztályának vezetője. Közigazgatási pályafutását 1989-ben a Békés Megyei Növény- és Talajvédelmi Állomáson kezdte talajtani szaktanácsadóként. Előtte Szarvason, az Öntözési Kutató Intézetnél, 1991-től 2009-ig a Mezőgazdasági Minősítő Intézetnél vetőmag felügyelőként dolgozott. A Békés Vármegyei Kormányhivatal jogelődjénél, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál 2009-2012 között a vetőmag- és szaporítóanyag-felügyeleti osztályvezetői feladatokat látta el. Ezt követően mintegy hét éven keresztül a székkutasi növényfajta-kísérleti állomás témavezetőjeként tevékenykedett.

Növénytermesztő üzemmérnök, általános agrármérnök, vetőmag-gazdálkodási szakmérnök, illetve növényvédelmi-szakmérnök végzettséggel rendelkezik. Öt esztendeje a Szent István Egyetem, majd a jogutód Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vetőmag-gazdálkodási szakmérnöki képzésének oktatója. Hankó György elkötelezett a vidék és az agrárium fejlesztése, az agrár-felsőoktatás színvonalának emelése ügyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában