Ízlett a gyümölcs

2024.06.21. 06:45

Már szedték, kóstolták a görögdinnyét a gyermekek Csabán

Végéhez érkezett szerdán a Gördül a görög projekt, melynek keretében kétsopronyi diákok végigkövették a dinnye fejlődését a magtól a fogyasztásig a békéscsabai Mochnács-dinnyeföldön. A felszedett termések zöme már érett, jóízű volt, pár napon belül a termelő viszi is a piacra, hiszen indul a hazai, szabadföldi szezon, ami a sárgánál már elkezdődött.

Nyemcsok László

A Gördül a görög projekt legjobb része természetesen a termés megkóstolása volt

Fotó: Prekop János

Meglepődtek a kétsopronyi gyermekek, hogy legutóbbi látogatásuk óta mennyit fejlődött a görögdinnye a Mochnács-földön, sőt, egy része már beérett, ezeket kóstolták is a diákok.

Gördül a görög elnevezéssel bonyolította le a közös programot Mochnács György és a kétsopronyi Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola a termelő dinnyeföldjén. A projektet a termesztővel közösen elsősorban Prekop János tanár dolgozta ki, de részt vett benne Ráfi Krisztina és Eke Mihályné tanárnő, valamint Völgyi Sándor, Kétsoprony polgármestere is.

– Öröm volt látni a diákokon, mennyire érdekli őket a termesztés menete, és megtapasztalták azt is, mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a magból termés legyen – ecsetelte Mochnács György. –  Nagyon jólesett, hogy a gyermekek megleptek házi mézzel, lekvárral, kolbásszal, sőt savanyított dinnyével is. Különleges ajándék volt, hogy a tanulók elénekelték a Kaláka együttes Görögdinnye című számát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában