Végzősök

2024.06.21. 15:48

Diplomaátadót tartottak a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán - galériával

Megtartották a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar diplomaátadó és tanévzáró ünnepségét pénteken délelőtt Gyulán, a Nádi Boldogasszony Plébániatemplomban. Az eseményt az ápolás és betegellátás szak ápoló szakirányán, az egészségügyi szervező szak egészségturizmus-szervező specializációján, szociális munka alapszakon, egészségfejlesztő mentálhigiéné szakirányú továbbképzésen végzett hallgatók számára szervezték. A diplomaátadón 59-en vehették át oklevelüket.

Papp Gábor

A diplomaátadó ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Kovács Péter püspöki helynök celebrált. 

diplomaátadó
A diplomaátadón 59 hallgató vette át oklevelét.
Forrás: BMH

Köszöntőjében prof. dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora elmondta, a Gál Ferenc Egyetem mint a Szeged-Csanádi Egyházmegye egyeteme különösen fontos feladatának tartja, hogy a különböző, nehéz helyzetekben lévő embertársaink segítésére, ápolására, gondozására készítse fel mind szakmai ismertetekkel, mind lelki értelemben, kellő empátiával felvértezve a hallgatókat. 

Diplomaátadó: a mindennapi munka sikere

Dr. Vincze Gábor, a kar dékánja beszédében kiemelte, a hallgatók az évek során keményen dolgoztak, számtalan órát töltöttek tanulással.

– A mindennapi munka és elkötelezettség megérdemelt elismerésre talált – hangsúlyozta. Mint elmondta, a végzett hallgatók életében új fejezet kezdődik, amelynek során nemcsak a betegek, a szociálisan rászorulók életét változtathatják meg, hanem hozzájárulhatnak egy egészségesebb és összetartóbb társadalom építéséhez is.

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója hangsúlyozta, a diplomaosztó napja örömünnepnek számított, hiszen a kemény munka most is meghozta gyümölcsét.

– A gyümölcs már félig érett, s akkor fog teljesen beérni, amikor a végzett hallgatók az egyetemen megszerzett tudást munkájuk során sikeresen hasznosítani tudják majd – tette hozzá.

Diploma és elismerések

Az ünnepségen elhangzott, Szegeden, a központi tanévzárón Borbola Gábor, a kar mesteroktatója magas színvonalú oktatói, szakmai munkájának elismeréseként a „Gál Ferenc Egyetem Oktatói Emlékérem” kitüntetést vette át.

A pénteki eseményen rektori dicséretben részesült Oláh Béla, aki 25 éve példaértékűen végzi mindennapi munkáját az intézményben.

A Gál Ferenc Egyetem Kiváló Gyakorlóhelye címet a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekvédelmi Intézménye kapta, amelyet Kiss Szabolcs intézményvezető vett át.

A diákok nevében Machlik Döníz ápolás és betegellátás alapszakos hallgató köszöntötte a végzősöket, míg a végzett hallgatók nevében Szűcs Petra búcsúzott.

Pénteken nemcsak azokat köszöntötték, akik az elmúlt záróvizsa-időszakban teljesítették a követelményeket, hanem azokat is, akik januárban végeztek. Akkor 43-an szerezték meg diplomájukat, míg a júniusi záróvizsga-időszakban 16 hallgató tett eleget oklevélszerzési kötelezettségének. Az oklevelet prof. dr. Dux László rektor és dr. Vincze Gábor dékán adta át, majd köszöntötték a kar nyugdíjas akadémiájának résztvevőit. 

 

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere beszédében elmondta, minden korban nagyrabecsülés és tisztelet illeti azokat, akik a tudásukat magas szinten, egyetemi tanulmányokkal gyarapítják.

– Sokat olvashatunk arról, hogy a mesterséges intelligencia milyen szakmákban veheti át az ember szerepét. A tudás önmagában nem minden, és főleg, ha valakinek az a hivatása, hogy emberekkel foglalkozik, akkor az emberek iránti szeretet is szükséges ahhoz, hogy jól végezze a munkáját – emelte ki. – A mostani friss diplomások olyan hivatásokat választottak, amelyeket sikeresen és eredményesen úgy lehet végezni, ha megvan bennük az embertársaik iránti szeretet. 

Hallgatók közül rektori dicséretben részesült Mészáros Bettina, Szűcs Petra, Szabadi Erika Erzsébet és Elekes Krisztina.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában