ASzakkör

2024.06.20. 15:25

Bemutatkoznak a város kézműves, alkotó közösségei Kovácsházán

Mezőkovácsháza kulturális értékeinek a megőrzését, a hagyományok ápolását azok a kézműves közösségek is szívükön viselik, akik közösséget építve, sokszínű tevékenységeiket időről időre megmutatják a közönségnek is. A méltán híres alkotók ezúttal összefogva, nagyszabású kiállításon mutatkoznak be a helyi művelődési központban.

Csete Ilona

A mezőkovácsházi kézművesek munkáiból kiállítás nyílt a Kalocsa Róza Művelődési Központban. Az Aszakkör program keretében megvalósult makramé, bútorfestés, mézeskalács- és gyertyakészítő szakkörök tagjaihoz csatlakoztak a helyi díszítőművészeti szakkör, a Százszorszép Foltvarró Kör, és a Kovácsházi Kézműves Kör kiválóságai. Így jöhetett létre ez a nagyszabású, települési, nagy kézműves kiállítás.

Aszakkör
Jankó Erzsébet, a Kovácsházi Kézműves Kör és a gyertyakészítő szakkör vezetője. Fotó: Facebook

Jankó Erzsébet, a Kovácsházi Kézműves Kör és a gyertyakészítő szakkör vezetője köszöntötte a résztvevőket, felléptek a Nagybánhegyesi Apró Iglice Citeraegyüttes tagjai. Csibor Márton, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés vármegyei igazgatója nyitotta meg a kiállítást – számoltak be a művelődési központ közösségi oldalán.

A kiállításon összefogtak a helyi alkotó közösségek. Fotó: Facebook

Kiemelte, mennyire fontosak a szakkörök egy város, egy intézmény életében. Elismeréssel szólt és méltatta a kovácsháziak lelkes hozzáállását, a szakköri  munka feltételeinek a megteremtését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában