Összefoglaló

2024.06.19. 20:17

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 19.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 19-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Nagyüzem van a határban, kombájnok lepték el a táblákat Békésben. Az őszi árpa aratása a végéhez közelít, a termés jó közepes, 5–7 tonna körül alakul hektáronként.

Átadták szerdán a városháza dísztermében a június 9-ei választást követően a polgármesteri megbízólevelet Szarvas Péter számára, valamint a megbízóleveleket a megszavazott települési nemzetiségi önkormányzati képviselőknek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót június 17. és 23. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűri ki.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt június 19-től a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak – a készlet erejéig. Az akció Békéscsabát is érinti.

Szűkszavú bocsánatkéréssel akarta elintézni egy férfi azt, hogy balesetet okozott Békéscsabán. A miatta megsérült autóst arra kérte, ne haragudjon, majd elfutott anélkül, hogy segített volna neki. A rendőrök elfogták és büntetőeljárást indítottak ellene.

Farkas Gábor békéscsabai fazekasmester nyerte a XVI. Alföldi Fazekas Triennálén a Hagyományok Háza Nagydíját – ismertette Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, aki gratulált a szakember elismeréséhez.

Több ezer magyar szurkoló vonult Stuttgartban a meccs helyszínére (videó).

Már sokkal jobban játszott a magyar labdarúgó-válogatott, mint Svájc ellen, de az Európa-bajnokság házigazdája, Németország is legyőzte, így az utolsó csoportkörben az életéért kell küzdenie.


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában