Mustra

2024.05.14. 07:00

Idén sem volt hiány kolbászból, borból és pálinkából Jaminában - videóval

A Jaminai Közösségi Házban működő Stark Adolf Kertbarát Kör hétfőn délután immár hetedik alkalommal rendezte meg a szárazkolbász, bor és pálinka mustrát.

Dinya Magdolna

A mustrára nemcsak a kertbarát kör tagjai nevezhetnek, hanem bárki, aki maga készít kolbászt, vagy saját termesztésű szőlőből bort, valamint különböző gyümölcsökből pálinkát.

kolbász, bor, pálinka, mustra, Jamina
Színvonalas termékeket kóstolhattak a zsűritagok: kolbászt, bort és pálinkát is zsűriztek. Fotó: Beol.hu

Hankó János, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke elmondta, szervezetük idén ünnepli alapításának 64. évfordulóját. Kezdetben csak a kertbarátok tagjai számára hirdették meg ezt a versenyt, majd később bevonták a társkertbarát köröket is. Két évvel ezelőtt azonban úgy döntöttek, hogy városi szinten is megnyitják ezt a lehetőséget. 

Saját készítésű kolbászt, bort, pálinkát értékeltek

A benevezett saját készítésű termékeket egy négytagú zsűri értékelte szakmai szempontok alapján, melynek tagjai Mihály László, a Csabai Pálinka Klub elnöke, Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, Nagy Péter borász és Nagy Ferenc alpolgármester volt.

Nagy Péter borász elmondta, voltak olyanok, akik komolyan vették a borászatot, és igyekeztek minőségi borokat készíteni. A verseny szabályzata szerint a borokat helyi szőlőből kell előállítani. Az értékelt fehér borok között akadtak kifejezetten szép, vékony és gyümölcsös ízvilágúak. Nem várták el, hogy ezek a  felvegyék a versenyt például az egri, tokaji vagy a balatonfelvidéki borokkal szemben. Azonban, ha tiszta ízűek és kellemes illatúak voltak, akkor már egyfajta pozitív értékelést kaptak. Az eredményhirdetést követően lehetőség nyílt beszélgetésre is a zsűritagokkal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában