Összefogás

2024.05.25. 13:18

A Háromváros Kerékpáros Fesztivál ezúttal is százakat mozgat meg - galériával, videóval

Több száz kerékpáros résztvételével zajlik a Háromváros Kerékpáros Fesztivál, illetve annak központi programja, a Gyulát, Békéscsabát és Békést érintő kerékpáros túra. A csapat ezúttal Gyuláról, a gyulavári kastélytól indult szombaton reggel, és a megyeszékhelyen, illetve Békésen is lehetett csatlakozni a mezőnyhöz. A Háromváros Kerékpáros Fesztivál emellett is számos érdekességet, izgalmas programot tartogat.

Papp Gábor

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, idén harmadik alkalommal szervezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált, aminek a legmarkánsabb eleme a Háromváros Kerékpáros Körtúra.

háromváros, kerékpáros, fesztivál
Háromváros Kerékpáros Fesztivál: a mozgás fontosságát népszerűsítik. Fotó: Papp Gábor

Háromváros Kerékpáros Fesztivál, sok a közös pont

– Az esemény előzménye a Háromváros Sportfesztivál volt, majd kerestük az utat, hogy miként haladjunk tovább a három város, Gyula, Békés és Békéscsaba ilyen irányú együttműködésében – tette hozzá Opauszki Zoltán. Mint kifejtette, ehhez jó alapokat szolgáltatott, hogy mind a három város Kerékpárosbarát település, amelyek mindegyikén nagyon sokan bringáznak. Emellett három olyan településről van szó, ahol nagyon sok kerékpárút található, és a szakaszokat sokan is használják.

– Ezek mind-mind arra predesztináltak minket, hogy a három közép-békési település együttműködés keretében szólítsa meg a bringás társadalmat. Ezért is hívtuk életre két évvel ezelőtt a Háromváros Kerékpáros Fesztivált, ami ebben az évben is sokféle programot foglal magában – fogalmazott az egyesületi elnök. 

Rengeteg programot szerveztek

Opauszki Zoltán elmondta, a bringás világutazó előadásától kezdve az extrém bike bemutatón és versenyen keresztül számos érdekesség képezi részét a rendezvénynek. Békéscsabán, onnan indulva szombaton délután lesz egy Wenckheim kerékpártúra, ahogy lesz városi családi bringás kincskereső túra is. Ráadásul idén egy érdekes együttállásnak is részesei lehettünk, hiszen a Háromváros Kerékpáros Fesztivál és az Open Road Tour, Közép-Európa legnagyobb motoros túrája egy időben zajlik. Így szombaton délelőtt különböző kétkerekűek, motorok és kerékpárok különleges találkozója zajlott Békéscsabán, a Szent István téren. Egy időben mintegy félezer kétkerekű jelent meg ilyen módon a város főterén.

Így egy óriási show született, és a látogatók egy rendkívüli látványosság szemtanúi lehettek.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, ahogy az elmúlt években, úgy idén is végigtekeri a három város között távot, amelyen Gergő fia is vele tartott.

A túra egyébként szombaton háromnegyed kilenckor Gyulaváriból startolt el mintegy 130 résztvevővel, és a gyulai résztvevők oda is érnek vissza. Ha már korábban a találkozásokról volt szó, akkor érdemes megjegyezni, hogy a rajt helyén éppen zajlanak a Gyulavári Kastélynapok számtalan érdekességgel. Békéscsabáról nem sokkal 11 óra előtt indult tovább a csapat kiegészülve azokkal, akik a megyeszékhelyen csatlakoztak. Így a résztvevők száma több százasra duzzadt. Békésen a szokásoknak megfelelően a Dánfoki Üdülőközpont volt az állomáshely, onnan folytatják az útjukat a résztvevők Gyulavári felé, és itt is sokan csatlakoztak a túrázókhoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában