Orosháza

2024.05.28. 07:07

Gál Kinga: soha ekkora tétje nem volt a választásnak

Lakossági fórumot hirdettek Orosházára, a Petőfi művelődési központba hétfő estére. Erdős Norbertnek, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjének és Dávid Zoltán polgármesternek volt a vendége Gál Kinga, az Európai Parlament képviselője, a Fidesz alelnöke. Gál Kinga hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP jelöltjei azok, akik békepártiak, akik nem szavaztak meg semmi háborúpárti határozatot.

Csete Ilona

Sajtótájékoztatót tartottak a fórum előtt, ahol Erdős Norbert kiemelte, 2004 óta megszakítás nélkül EU-s parlamenti képviselő Gál Kinga, aki volt az Európai Néppárt alelnöke is. Széleskörű nemzetközi kapcsolatai vannak. Dávid Zoltán városvezető megtiszteltetésnek nevezte, hogy az orosháziak felvetéseire kíváncsi.

Gál Kinga, választás 2024, tét, Fidesz-KDNP
Lakossági fórumot hirdettek Orosházára, a Petőfi művelődési központba hétfő estére. Erdős Norbertnek, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjének és Dávid Zoltán polgármesternek volt a vendége Gál Kinga, az Európai Parlament képviselője, a Fidesz alelnöke. A szerző felvétele

Gál Kinga visszaemlékezett az Erdős Norberttel eltöltött strasbourgi, brüsszeli közös munkára, amelyek kihívásokkal teli évek voltak. Egész Európára igaz ez. Napjainkban is.

Soha ekkora tétje nem volt a választásnak

– Soha ekkora tétje nem volt ennek a választásnak. A kérdés: tudunk-e megfelelő számban békepártiakat küldeni Európába. Azt látjuk, itthon a Fidesz-KDNP jelöltjei azok, akik békepártiak, akik nem szavaztak meg semmi háborúpárti határozatot, s akik egyértelműen kimondják s megcselekszik, hogy nekünk Brüsszelben és Strasbourgban is Magyarország az első – fogalmazott Gál Kinga.

A háborús pszichózis kapcsán arról beszélt, hogy a háborúpártiak konkrétan kimondják: bármilyen fegyverzettel, ha kell katonákkal is segíteni kell a szomszédunkban zajló háborút. Olyan jelzéseket üzennek, mint a férfiak, nők besorozása, ami csak fokozza ezt a hangulatot.

Gál Kinga: meg kell küzdenünk a magyar álláspontért

– Számíthatunk a magyar miniszterelnökre és ott kell állnunk mögötte erősen, és meg kell küzdenünk a magyar álláspontért, amit eddig is következetesen képviseltünk: fegyverszünetről, béketárgyalásokról kellene beszélni. És hazánk nem akar ebben a háborúban részt venni, ki akar maradni – mondta a politikus és az országot járva arra kéri a szavazókat, hogy menjenek el szavazni és erősítsék a Fidesz-KDNP listáját.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában