Ázsiós tőkeemelés

2024.04.05. 17:07

Újabb harmincmillió forint a csabai sportlétesítményekre

Harmincmillió forint értékben ázsiós tőkeemelést hajt végre az önkormányzat a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nél, mindez a sportlétesítmények fejlesztésével kapcsolatos – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Forrás: shutterstock

A grémium korábban 100 millió forintnyi tőkeemeléssel biztosított forrást a vagyonkezelő zrt. számára, hogy megvalósítsák a sportlétesítmények fejlesztését. A munkálatok előző évben elindultak és most is folynak. Az eredeti tervekhez képest néhány fejlesztésnél több igény jelentkezett, a költségvetésből 30 millió forintot biztosítanak erre a célra.

Mivel a fejlesztésekért továbbra is a cég a felelős, a szükséges forrást az önkormányzat úgynevezett ázsiós tőkeemeléssel biztosítja a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nek – derült ki a grémium elé került anyagból. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a 30 millióból 1 millió forint kerül a jegyzett tőkébe, míg 29 millió forint a tőketartalékba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában