Diákok gyúrtak

2024.04.14. 16:46

Tekeredett a kolbász, sült a lekváros papucs a csabai klubházban

Nagy élményt jelentett a békéscsabai Lencsési Általános Iskola 5-es diákjainak a pénteki kolbászgyúrás és a szilvalekváros papucs készítése.

Nyemcsok László

Gyúrták a kolbászt

Gyermekekkel népesült be pénteken a Csabai Kolbászklub székháza, a Lencsési Általános Iskola 5. osztályos diákjai tanulták meg a kolbász- és a szilvalekváros papucs készítésének fortélyait a kolbászklub tagjaitól.

– A programot a klub egy nyertes pályázatának köszönhetően tarthattuk – hangsúlyozta Gaál Jánosné, a klub tagja. – Bevezetésként Szeles Pál klubtagunk tartott a diákoknak egy rövid előadást a csabai kolbász történetéről, elkészítéséről, ízesítéséről, fűszerezéséről. A tanulók a gyakorlati munkába nagy elánnal vetették be magukat, tekeredett a friss kolbász, gyúrták a tésztát, készítették a szilvalekváros papucsot.

Gaál Jánosné kitért arra, a klubtagok közül még Karlovszkiné Márti, Lisztóczki Mihályné, Varga Ádámné és Todola Mihály segített a tanulóknak, és meg is sütötték a finomságokat, a gyermekek pedig jóízűen elfogyasztották.

Számos diák már szülei, nagyszülei révén otthonosan mozgott a csabai kolbászkészítésben, többeknek ugyanakkor mindez újdonság volt. Azt viszont minden diák kiemelte, szívesen jönnének máskor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában