Költészet

2024.04.15. 10:46

Szavalatokkal köszöntötték a szép szó napját Szarvason

Egész nap verseltek és szavaltak Szarvason a költészet napján, amit Magyarországon József Attila születésnapján, április 11-én tartanak.

Vásári Erzsébet

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. 2012 óta Szarvas is bekapcsolódott abba az országos ünnepi kezdeményezésbe, amely mentén ma is több város kulturális intézményeiben egész napos szavalatokkal köszöntik a költők és a szép szó napját – adta hírül a napokban Facebook-oldalán a Szarvasi Városi Könyvtár.

Egész nap szavaltak Szarvason József Attila születésnapján
Egész nap szavaltak Szarvason József Attila születésnapján. Fotó: Szarvasi Városi Könyvtár

Molnárné Pető Beáta és dr. Szenes János köszöntője után a napot tovább színesítette: Tatár Bianka, a Cervinus Teátrum művésznőjének előadása, THILS&M zenekar verses-zenés műsora és Brachna Irén József Attila műsora. A Versmaratonon több mint 150 szarvasi mutatta be kedves költeményét. Résztvevőik voltak a Polgármesteri Hivatal munkatársai, Szarvas Város Óvodája, Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Szlovák Általános Iskola és Óvoda, Fő téri Általános Iskola, Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas Város Barátainak Köre, Közösségi Klub, és egyéni jelentkezőink: Kozák Orsolya, Uhljár Anna, Lelkes Csaba, Bődi Mária, Kovácsné Tímár Ildikó, Harencsár László, Harencsárné Liska Mária, Jankovszky Alíz, Jankovszky Adél, Jankovszky Vencel.

A rendezvény a Városi Könyvtár szervezésében a szarvasiak irodalom- és verskedvelő közössége közreműködésével a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány és a Líra Könyvesház Szarvas támogatásával valósult meg – tette hozzá végül az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában