Békéscsaba

2024.04.13. 12:18

Madarak és fák napja: kihirdették a versenyeredményeket

Országos csapatversenyt rendeztek az általános iskolák számára a madarak és fák napja alkalmából, a területi forduló, a mondhatni elődöntő eredményét a minap hirdették ki Békéscsabán, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában – ismertette Herczeg Tamás.

Licska Balázs

A minap hirdették ki a területi forduló eredményeit Békéscsabán

Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

Az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azt írta, hogy Békés vármegyéből 27 csapat vett részt az elődöntőben. Az első helyet az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, a másodikat a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a harmadikat pedig a Szabadkígyósi Áltános Iskola csapata szerezte meg. Az országos fináléba így az orosházi fiatalok jutottak be.

Mint írta, az országos verseny azt a célt űzte ki, hogy lehetőséget biztosítson a természet iránt érdeklődő felső tagozatos tanulóknak arra, hogy összemérhessék az órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat másokéval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában