Mezőhegyes

2024.04.03. 07:00

Különleges hobbi: itt minden kő a kövön marad – videóval

Meglátott egy szép kavicsot, majd újabbat és a kavicsok gyűjtése, az azokkal való kreatív foglalkozás, az alkotás lett a szenvedélye a mezőhegyesi Fodor Mátyásné Dékány Orsolyának. Különleges alkotások születnek kezei alatt, mindent képes elkészíteni a természet alkotta alapanyagból.

Csete Ilona

Neked mi a hobbid? – kérdeztük olvasóinktól a Facebookon. A mezőhegyesi Fodor Mátyásné Orsi nem csupán egyetlen szóval válaszolt. Invitált bennünket, nézzük meg, honnan hova jutott a kavicsok gyűjtésével, és a világhálón talált ötleteket ő miként valósítja meg. Kreativitásban nincs hiány, úgy láttuk.

különleges, hobbi, kavicsok, dísztárgyak
Fodor Mátyásné kavicsokból készít különleges dísztárgyakat. Fotó: Bencsik Ádám

– Az én hobbim a kavicsok. Gyermekkorom óta gyűjtőjük vagyok. Amikor kislány voltam, csak játszottam velük. Később már arra is ügyeltem, jól látható helyre kerüljenek a legszebb darabok. Amikor férjhez mentem, vittem magammal mindet, hozományként – nevette el magát Orsi, aki kavicsokkal, kavicsokból készült dísztárgyakkal szépíti a kertjüket, a lakásukat. A férje mindenben támogatja őt, ahogy a 25 éves fia is.

– Bárhol meglátok egy számomra tetszetős kavicsot, viszem magammal.  Ha kirándulunk például Romániában, emlékként azt hozok haza. Van Kékestetőről származó kavicsom is.

Különleges alkotások születnek a kezei alatt

Orsi a rengeteg kavicsból nem járdát épít a kertjükben, sokkal kreatívabb megoldások után kutat az interneten. Készít kavicsokból házikót, szökőkutat, fantáziájának semmi nem szab határt. Arra nagyon büszke, hogy megmutathatta alkotásait a mezőhegyesiek retró találkozójához kapcsolódó kiállításon. Amikor azt kérdeztük tőle, melyik a kedvenc köve, kavicsa, dísztárgya, azt mondta, mindegyik a szívéhez nőtt már.

A hétköznapokban minőségellenőrként dolgozó Orsi a téli hónapokban a legaktívabb, akkor jut több ideje arra, hogy a gyűjteményéből újabbnál újabb remek alkotásokat hozzon létre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában