Battonya

2024.04.07. 17:57

Kocsmakvíz: jó játék, amikor a kultúra beköltözik a kocsmába

A kocsmakvíz az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz műfaj magyarországi változata. A játék alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartanak és 4-6 fős csapatok versenyeznek egymással. A battonyaiak rákaptak ennek az ,,ízére,,. Idén 5 alkalmas kocsmakvíz bajnokságot hirdettek. Júniusban már a harmadik fordulóra készülnek.

Csete Ilona

Az 5 alkalmas kocsmakvíz bajnokságnak vannak előzményei, hiszen e játékfajtával már tavaly megismertette a helyi művelődési ház kollektívája a játékos kedvű és az újra, a különlegességekre nyitott helyieket és a környékből érkezett csapatokat. Az akkori siker arra ösztönözte az ötletgazdákat, lépjenek szintet! Megtették. Nagy érdeklődés övezte az idei bajnokság első, januári fordulóját és a másodikat, a márciusit is.

kocsmakvíz, játék, battonya
A kocsmakvíz szuper közösség- és csapatépítő, játékos alkalom. Fotó: Facebook

Ahogy arról a közösségi oldalukon beszámoltak, a csapatok összetétele változatos volt és nem csak helyiek, hanem a környező településekről is neveztek, érkeztek játékosok. Az 50 kérdésből álló próbatételben mindenki derekasan helyt állt és igazán szoros verseny alakult ki. Az est első részének (25 kérdés utáni) győztese a Hivatal csapat lett. A versengés végére a legtöbb pontot azonban a BorOVIcska csapat szerezte meg. A játékos megmérettetés remek hangulatban telt, egy közösségi élményekben gazdag és izgalmas műveltségi vetélkedőt valósítottak meg.

Nagy az érdeklődés a battonyai bajnokság iránt. Fotó: Facebook

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában