Szemétkupacok Békéscsabán

2024.04.01. 21:03

Itt számolnák fel az illegális hulladéklerakókat Csabán

Összeszednék és elszállítanák Békéscsabán az illegálisan lerakott hulladékot, erre nyújt be pályázatot az önkormányzat. Az összesen 14 helyszínen – tizenegy esetben külterületi utak mentén, valamint három belterületi ingatlanon – összesen csaknem ezer köbméter szemetet számolnának fel. A hírt Opauszki Zoltán, a város környezetvédelmi ügyekért felelős tanácsnoka, jaminai önkormányzati képviselő osztotta meg.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán ismertette, hogy illegális hulladéklerakók felszámolására pályázik Békéscsaba

Forrás: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

Opauszki Zoltán a Facebook-oldalán azt írta, hogy a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság – amelynek ő is tagja – nemrég tartott ülésén döntöttek a pályázat benyújtásáról, az önkormányzat legfeljebb 46 millió forintnyi támogatást remél. 

Olyan helyszíneket választottak ki, amelyek jellemzően építési-bontási hulladékokkal szennyezettek. Azt remélik, hogy a szemét elszállításával megelőzhető az, hogy a későbbiekben ezeken a helyszíneken illegálisan hulladékot helyezzenek el – ismertette a tanácsnok. 

A legtöbb szemetet – építési hulladékkal kevert földet – a Szarvasi úti felüljáró lábánál helyezték el. A Menta utca végén lévő területre főleg a környékben élők viszik ki a zöldhulladékot. A Víztározó utcában ugyancsak jelentős mennyiségű építési hulladékot raktak le. Ezen három belterületi ingatlan mellett tizenegy külterületi út mentéről szállítanák el a szemetet. Tehát összesen 14 helyszínről van szó, és összesen 996 köbméter hulladékot számolnának fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában