Évforduló

2024.04.19. 09:49

Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület: ötéves lett a szervezet irodája

A Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodája átadásának ötödik évfordulóját ünnepelték csütörtökön délután. Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület kiemelt szerepet tölt be a város életében.

Papp Gábor

A Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodája átadásának ötödik évfordulóját ünnepelték

Forrás: Kónya István Facebook-oldala

Öt évvel ezelőtt adtuk át ünnepélyesen a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök székhelyét Észak-Törökzugon – számolt be az eseményről Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő. A hajdani Kalóz kocsma bezárását követően született meg a gondolat, hogy állandó helyet biztosítsunk polgárőreinknek. A felújítást követően birtokba is vehették az irodát 2019. április 18-án.

A Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodája átadásának ötödik évfordulóját ünnepelték Forrás: Kónya István Facebook-oldala

– Polgárőreink munkájára nagy szükségünk van. Ott vannak minden sporteseményen, fesztiválon, járőrszolgálatukkal a rendet és a biztonságunkat garantálják – fogalmazott. – Csütörtökön ezen az ünnepi alkalmon a rendőrség, a határőrség, a megyei polgárőri szövetség vezetői is megköszönték polgárőreink munkáját, amit önkéntesen, mindenfajta fizettség nélkül végeznek.

Dr. Bede Sándor rendőrkapitány Vári Lászlónak, az egyesület elnökének, valamint a legkiemelkedőbb gyulai polgárőrnek adott át elismerést. A város vezetése nevében Kónya István három kerékpárt adott át, hiszen munkájukat ezzel is kívánják segíteni.

– Az „Év Polgárőr Egyesülete” címet elnyerő kiváló közösség tagjaival együtt örömmel fogyasztottuk el az ünnepi tortát is, majd kötetlen beszélgetésen elevenítettük fel az elmúlt öt év történéseit – tette hozzá Kónya István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában