Szakkollégium

2024.04.19. 13:04

Folytatódtak a szakkollégiumi előadások a pedagógiai karon

A szarvasi GFE Pedagógiai Kar hallgatói újabb érdekes szakkollégiumi előadásokon vehettek részt áprilisban. A programelemek között ezúttal egy szabadidős program, természetjárás is szerepelt.

Vásári Erzsébet

A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Szakkollégium programsorozatának keretében idén áprilisban három előadással egybekötött kurzus valósult meg, szabadidős programként pedig természetjáráson is részt vehettek a hallgatók – adta hírül a napokban Szabóné Dr. Balogh Ágota dékánhelyettes.

A szakkollégista hallgatók újabb érdekes előadásokon vettek részt Szarvason
A szakkollégista hallgatók újabb érdekes előadásokon vettek részt Szarvason. Fotó: GFE

Részletezte: április 9-én dr. Mező Ferenc egyetemi docens tartott előadással egybekötött kurzust a hallgatóknak „A tehetséggondozás lehetőségei a felsőoktatásban” címmel. Beszélt a megújuló felsőfokú tehetséggondozásról, a tudományos kutatásról, a nem versenycentrikus jellegű konferencián való részvételről, egyéni pályázati lehetőségekről. Kiemelte a tehetséggondozásban az inter- és multidiszciplináris orientáció, a nyitottság, a szervezetek együttműködésének fontosságát.

Április 16-án pedig dr. Lestyán Erzsébet egyetemi docens „Projekt- és élménypedagógia az óvodai környezeti nevelésben” címmel és dr. Kerepeczki Éva adjunktus „Természet és ember alkotta élőhelyek felfedezése a gyermekkel” témában tartottak kurzussal egybekötött előadást a szakkollégista hallgatóknak. A kurzusok után, szabadon választható programként természetjáráson vehettek részt az érdeklődők, mely tematikája kapcsolódott az elhangzott témákhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában