Tehetséggondozás

2024.04.26. 18:26

Digitális tudásukról adtak számot az országos versenyen

Az orosházi táncsicsos diákok résztvevői voltak a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Versenynek. E megmérettetés célja, hogy az általános és a középiskolák tanulóinak lehetőséget adjon alkalmazási ismereteik és képességeik összehasonlítására.

Csete Ilona

A Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Versenyt 3 fordulóban rendezik. Az 1. fordulót lebonyolították decemberben, A2. korcsoportban 7 diák mérte össze tudását (9-10. évfolyamon). A szövegszerkesztés, ábra- és képszerkesztés, táblázatkezelés és prezentáció területeken való jártasságukról adtak számot. 

A digitális kultúra tagozatos diákok bejutottak az országos döntőbe. Fotó: Facebook

A megyei fordulóba 3 (Gyurik Vivien, Takács Ákos, Fülöp Milán) digitális kultúra tagozatos diák jutott, mindannyian dobogós helyezést értek el. Készülhettek az országos döntőre, amit márciusban rendeztek Budapesten. Oda az ország legjobb 57 diákja került be. A 6 órás versenyen az ELTE Informatikai Karán 5-8 alkalmazási feladatot kellett megoldaniuk a tanulóknak számítógépen. A táncsicsos Fülöp Milán 14. helyezést ért el, felkészítői Baukó Beáta és Antal László. Megtudtuk, május 23-án Budapesten lesz az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol workshoppal és interaktív játékos feladatokkal várják a fiatalokat

A digitális tudás és az összefüggések meglátása, mind olyan jártasság, melyet a digitális kultúra tagozaton kiemelt feladatnak tekintenek a Táncsicsban. A tehetséggondozás iránt elkötelezett kollégák támogatják a tagozatra jelentkező diákokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában