Dalkörök

2024.04.21. 16:00

Daloló közösségeket vártak Csanádapácára

Magával ragadó ez a társaság – ezt a megállapítást tették a házigazdák idei, immáron 7. alkalommal megszervezett dalköri találkozójára az érkező vendégek. És mindazok, akik jól ismerik azt az apácai, lelkes, összetartó néphagyományokat és népzenei örökséget méltó módon képviselő dalkört, akik tavaly majd félszáz fellépésükkel öregbítették szülőhelyüket és dalköri tevékenységüket.

Csete Ilona

Minden évben nagy sikere van a csanádapácai zenei eseménynek. A 18 tagú helyi dalkör nagy lelkesedéssel szervezi, várja a környékbeli és a még messzebbről érkező zenei közösségeket. Az idei találkozóra érkeztek a nagyszénásiak, az újkígyósiak, a békéscsabaiak, a gerendásiak, a pusztaföldváriak, a komádiak, az eperjesiek. Megtelt a helyi művelődési ház, aminek a színpadát látványosan feldíszítették.

A házigazda csanádapácaiak is színpadra álltak a találkozón. Fotó: Facebook

A vendéglátók is felléptek, idén is énekelt Rakonczai Bíborka, a helyi ovisok pedig műsorukkal arattak sikert minden más fellépővel együtt.

A színvonalas produkciók után zenés-táncos, kötetlen együttléttel vált teljessé az idei dalkörök apácai találkozója, amit a vendéglátók ezúttal is szívvel-lélekkel szerveztek.

A fellépések után mindenki a színpadon. Fotó: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában