Dalköri találkozó

2023.05.14. 08:19

Szívesen dalolnak a dél-békésiek: szombaton Csanádapácán ünnepeltek

Dalköri találkozóra várta a 15 éves fennállását ünneplő házigazda, a Csanádapácai Dalkör 8 település daloló közösségeit. A szombati eseményre 200 vendég, közöttük 140 fellépő érkezett a helyi művelődési házba.

Cs. I.

A születésnapját ünneplő dalkör rendezvényén Oláh Kálmán polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Forrás: Facebook

A baráti társaság dalolni szerető emberek kis közössége – ez tartja össze őket, a Csanádapácai Dalkört immáron 15 éve. Vezetőjük Deák János harmonikás. Citerán játszik Szabó Gábor, szaxofonon Vigyikán Mihály. Jelenleg 17 aktív tagjuk van. A legidősebb alapítóta Pacsika Pálné 92 éves lesz. Ő már nem jár találkozókra, de Pusztaföldváron rendszeresen meglátogatják a tagok, olyankor szívesen énekel velük. A napokban is bekopogtak hozzá és megköszönték a dalkörben végzett munkáját.

Az apácai dalkör legidősebb tagja a földvári Pacsika Pálné. Otthonában köszöntötték. Forrás: Facebook

Megtudtuk, a dalkör egy baráti társaság. Csanádapácai, mezőkovácsházi, gábortelepi, pusztaottlakai tag is van közöttük. Sokat gyakorolnak, mire kiállnak a színpadra egy-egy produkcióval. A községi rendezvények résztvevői, az idősek otthonát havonta látogatják műsorukkal. Nemcsak népdalt, hanem katona- és mulatós dalokat, operettet, hazafias dalokat is szívesen éneknek. Rendszeres fellépői a környék kulturális rendezvényeinek.
A szombati nap különleges volt, hiszen 15 évesek lettek és hatodik alkalommal rendezték meg a találkozót. Az elmúlt 15 évről készítettek egy mini kiállítást is a rendezvény idejére. A hozzájuk érkező dalos közösségek pedig a színpadon szórakoztatták egymást, a megjelenteket műsoraikkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában