Összefoglaló

2024.04.08. 19:34

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 9.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 9-én.

Beol.hu
összefoglaló, nap legfontosabb hírei
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

 

Az 1944. október 6-án lezuhant német Junkers Ju87 „Stuka” zuhanóbombázó darabjait kereste fémdetektorral a mögöttünk hagyott hétvégén Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője többekkel együtt. Munkacsoport alakult a II. világháborús repülőroncs, és a közelében eltemetett pilóta, valamint lövész nyughelyének felkutatására.

Tavaszköszöntő címmel Vigh Barbara festményeiből nyílt kiállítás a hétvégén Muronyban, a közösségi házban. A makói születésű tehetség képein kirajzolódik a természet és az állatok szeretete.

Igen termékeny időszakot tudhat maga mögött a békéscsabai Meseházi Alapítvány Forgórózsa Hagyományőrző Alkotócsoportja Bogárné Szőke Erika vezetésével. A több mint tízéves csoport legutóbbi sikere, hogy a XIX. Kárpát-medencei Népi Textilfesztiválon a Színhangulatok témakör csoportos kategóriájában I. díjat vehettek át a bakonyi, vagdalásos hímzés feldolgozásaival.

Huszonnégy órás versfolyammal ünnepli a költészet napját a Békéscsabai Jókai Színház. Békés vármegyében több kulturális intézmény is készül programokkal az alkalomra – írta az MTI.




















 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában