Összefoglaló

2024.04.20. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 20.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 20-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megtartották a 45. Városi Gyermekrajz Pályázat eredményhirdetését szombaton délelőtt a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiírás központi témája ezúttal a sport és az egészséges életmód volt, amelyre több száz alkotást küldtek be az általános iskolás diákok. A Városi Gyermekrajz Pályázatra beérkezett munkákból nyílt kiállítást a múzeum Pátkai Ervin és a Kolozsváry-Tevan termében tekinthetik meg az érdeklődők.

A juhászok élete Szent György napjához közeledve is nagyon mozgalmas volt hajdan, de napjainkban is. A Makóról Kardoskútra, a madárvonulási múzeumhoz érkezett juhász, Dani István például napi teendőit kicsit megszakítva bemutatta a kézi birkanyírást az érdeklődőknek szombaton délelőtt. Hang nélkül tűrte a két kiszemelt jószág.

Ártatlanok – Levelek a Kner család életéből (1938 – 1946) címmel tartották meg a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját a teátrumban. A darab rendezője Hegedűs D. Géza, dramaturgja Elek Tibor volt. A Kner Család tagjait Hegedűs D. Géza, Hirtling István, Hegyi Barbara, ifj. Vidnyánszky Attila és Waskovits Andrea szólaltatta meg az Ártatlanok – Levelek a Kner család életéből című előadásban.

A békéscsabai Lencsési Általános Iskola 5. a osztályos diákjai Vágvölgyiné Mácsanszki Eleonóra osztályfőnökkel érkeztek az Uhrin Zoltán Klubházba kolbászgyúrásra és szilvalekváros papucs készítésére pénteken délután.

A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán idén 11. alkalommal rendezték meg a napokban a Nemzetiségi Konferenciát, amely évről évre biztosít lehetőséget arra, hogy a Szarvason hat és fél évtizede elkezdődött Nemzetiségi pedagógusképzés eredményeit megossza, illetve a gyakorló pedagógusok, oktatási szakemberek tapasztalatait megismerje.

Egyiptomi külszolgálatáról tartott előadást a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium (Belvár) diákjainak Gál Róbert alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fővizsgálója. Az iskola történelem és földrajz szakos tanára, dr. Szenográdi Péter hívta meg.

Orbán Viktor szerint Brüsszel botrányos jogállamisági helyzetére mutatott rá a NatCon.

Soros György komoly összegekkel finanszírozta az olasz baloldali pártokat.







 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában