Sikeres életpályák

2024.04.12. 11:26

Felkerült a 33. portré a Táncsics dicsőségfalára

Orosházán a Táncsics gimnázium, valamint az Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesülete átadta Szilasi-Horváth Tibornak a Primus Inter Pares díjat a csütörtöki ünnepségen.

Csete Ilona

A sikeres életpályákat bemutató sorozatát folytatta a Táncsics gimnázium. Csütörtökön a volt táncsicsos diák, 1975-től a Táncsicsban tanító pedagógus, majd igazgatóhelyettes képe, Szilasi-Horváth Tibor portréja került fel a dicsőségfalra.

dicsőségfal, Orosháza, gimnázium
Árusné Erős Krisztina igazgató, Szilasi-Horváth Tibor, dr. Blahó János az ünnepségen. Fotó: Nagy Kristóf


A Táncsics gimnázium Öregdiák Baráti Köre 2005-ben alakult újjá Vinculum Közhasznú Egyesület néven, s jött létre a Primus Inter Pares díj (Első az egyenlők között). Azok képei kerülhetnek fel az iskola dicsőségfalára, akik alkotó tevékenységükkel hozzájárultak ennek a közösségnek is a gyarapodásához.

Pályatársak, egykori kollégák méltatásából, a visszaemlékezésekből kerekedett ki egy sokoldalú alkotó ember nagyon gazdag, tartalmas életpályája. 

Dr. Blahó János címzetes igazgató elsőként részletesen mesélt barátságukról, személyes és közös élményeikről, majd a díjazott szakmai pályafutásáról a Táncsics gimnáziumban, illetve Szilasi-Horvát Tibornak a közéleti szerepvállalásáról.

A köszöntők sorában volt Kanka Andor, vezető szaktanácsadó (a Táncsicsban többször volt érettségi és technikusi szakmai vizsgaelnök), Lengyelné Makay Helga kolléga, Kovács Zoltán egykori tanítvány is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában