Sikeres életpályák

2024.04.12. 11:26

Felkerült a 33. portré a Táncsics dicsőségfalára

Orosházán a Táncsics gimnázium, valamint az Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesülete átadta Szilasi-Horváth Tibornak a Primus Inter Pares díjat a csütörtöki ünnepségen.

Csete Ilona

A sikeres életpályákat bemutató sorozatát folytatta a Táncsics gimnázium. Csütörtökön a volt táncsicsos diák, 1975-től a Táncsicsban tanító pedagógus, majd igazgatóhelyettes képe, Szilasi-Horváth Tibor portréja került fel a dicsőségfalra.

dicsőségfal, Orosháza, gimnázium
Árusné Erős Krisztina igazgató, Szilasi-Horváth Tibor, dr. Blahó János az ünnepségen. Fotó: Nagy Kristóf


A Táncsics gimnázium Öregdiák Baráti Köre 2005-ben alakult újjá Vinculum Közhasznú Egyesület néven, s jött létre a Primus Inter Pares díj (Első az egyenlők között). Azok képei kerülhetnek fel az iskola dicsőségfalára, akik alkotó tevékenységükkel hozzájárultak ennek a közösségnek is a gyarapodásához.

Pályatársak, egykori kollégák méltatásából, a visszaemlékezésekből kerekedett ki egy sokoldalú alkotó ember nagyon gazdag, tartalmas életpályája. 

Dr. Blahó János címzetes igazgató elsőként részletesen mesélt barátságukról, személyes és közös élményeikről, majd a díjazott szakmai pályafutásáról a Táncsics gimnáziumban, illetve Szilasi-Horvát Tibornak a közéleti szerepvállalásáról.

A köszöntők sorában volt Kanka Andor, vezető szaktanácsadó (a Táncsicsban többször volt érettségi és technikusi szakmai vizsgaelnök), Lengyelné Makay Helga kolléga, Kovács Zoltán egykori tanítvány is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában