Makettezők, modellezők

2024.03.13. 08:20

Vadászpilótákat várnak a nagyszénási makettezők

Mit keresnek egykori MiG-29 vadászgép pilóták Nagyszénáson szombaton? S vajon mit hoznak magukkal? Kinek a kedvéért? Akik őszintén kíváncsiak a válaszokra, azoknak érdemes lesz ellátogatni a szénási művelődési házba március 16-án, szombaton a Minden ami makettezés, modellezés című kiállításra. Rendhagyónak ígérkezik.

Csete Ilona

Minden ami makettezés, modellezés  – rendhagyó kiállítás Nagyszénáson – ez áll a meghívón, a plakátokon. A szülőfalujából a világháló segítségével kiállítást szervező Márta János sem hétköznapi polgára a településnek. Remek ember, aki betegségeivel nap mint nap megküzdve, barátaival karöltve teremt egy újabb, nem hétköznapi alkalmat.

vadászpilóták, makettezők, nagyszénási
Vadászpilótákkal is találkozhatunk majd a nagyszénási programon. Fotó: MW-archív

Márta Jánosnak már nem engedelmeskednek a kezei, ujjai, tolószékéből, segítőivel, kiváló kapcsolataival, fantasztikus kitartással összehozott egy olyan kiállítást, ahol hobbijának, a 13 éve tartó makettezésnek a munkáit, díjait megmutatja. Márta János fáradhatatlan. Hisz abban, hogy szülőfalujába képes hívni, csalogatni sok olyan kedves, érdeklődő embert, akik nyitottak kezdeményezéseire. Most éppen a makettezésre, a modellezésre.

A pilóták pedig égen s földön partnerei ebben szombaton személyesen Nagyszénáson is. Érkeznek egykori MiG-29 vadászgép pilóták:  ez se semmi! Péter Zoltán, Molnár Gábor Bagira, Peszeki Zoltán és Takács Géza - aki kíváncsi a házigazda legutóbb, beteg kezeivel épített makettjére, és a pilótákra, meg az Orosházi Városi Modellező Klub, valamint a Békéscsabai Makett Klub tagjaira és számos meglepetésre,  az válassza hétvégi programjául a velük való találkozást.

Beteg kezeivel is kitartóan készíti a maketteket, szervezi a szombati programot Márta Jani. Fotó: Csete Ilona

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában