Verseny

2024.03.06. 13:03

Orosházi klarinétosok remekeltek Szarvason

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, két fafúvós, a hétvégi, szarvasi versenyen mutatkoztak be.

Csete Ilona

Szarvason rendezték meg a X. vármegyei fafúvós versenyt március elsején. Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát két klarinétos tanítvány képviselte.

Az orosházi növendékek és felkészítőik a szarvasi versenyen Fotó: BMH

A versenyen megmérettették magukat oboista, klarinétos, szaxofonos és fagottos növendékek. Őket 3 tagú szakmai zsűri értékelte.

– Iskolánkból Vigyikán Eszter 1. helyezést ért el, felkészítő tanára: Szabados-Tóth László. Rekeczki Ákost 3. helyezéssel jutalmazta a zsűri. Felkészítő tanára: Gyarmati Klára Ildikó. A növendékeket zongorán kísérte Tóth Judit –  számoltak be a sikeres szereplésükről hírportálunknak.

Ahogy azt korábban megírtuk, a tehetséges növendékek számos hazai versenyen szerepeltek már sikerrel.

A gyerekek nagyon sokat dolgoztak, gyakoroltak és folyamatosan teszik ezt a felkészítő tanárokkal. A szarvasi verseny előtt is próbáltak a zongorakísérővel, hogy a korcsoportjukban előírt kötelező előadási darab, illetve a szabadon választott zenemű megfelelően kidolgozott, letisztult előadás legyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában