Gyermekétkeztetés

2024.03.15. 14:59

Nem emelték az ebéd árát Füzesgyarmaton

Bár öt éve emelték legutóbb a gyermekétkeztetés térítési díjait Füzesgyarmaton, és szükség is lenne a növelésre, a képviselő-testület a közelmúltban tartott ülésén úgy döntött, hogy nem változtat az ebéd árán – ismertette Koncz Imre polgármester.

Licska Balázs

A grémium elé került előterjesztésben azt írták: a térítési díjak felülvizsgálata nem javasolt, mivel a családok számára ez akár havi több tízezer forintos pluszköltséget is jelenthetne. Az önkormányzat pénzügyi helyzete lehetővé teszi, hogy ezt a különbözetet biztosítsa a város saját forrásából.

menza, ebed, ar
Nem emelik az ebéd árát Füzesgyarmaton. Illusztráció: MW

Jelenleg a bölcsődében nettó 366 forint, az óvodában nettó 334 forint, az általános iskolában pedig nettó 492 forintba kerül az étkeztetés naponta, míg az általános iskolában egy ebédért nettó 307 forintot kell fizetni.

Koncz Imre polgármester hozzátette, hogy a közterület-használati díjakat, valamint a szociális és egyéb bérlakások bérleti díjait is felülvizsgálták. Mivel legutóbb nagyjából tíz éve határozták meg mind a két esetben a díjakat, 20 százalékos emelés várható mind a két területen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában