Adományozó nap

2024.03.26. 13:26

Macik százai érkeztek Nagyszénásra

Macibarát retro party és adományozó nap volt annak a hétvégi rendezvénynek a neve, ahova a belépő egy mackó volt. Vagy több. Az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány a Maci Kórház – Menjünk Együtt Haza program javára hirdette meg a gyűjtést, miközben az érkezőknek, az adományozóknak zenés, szórakoztató esti hangulatot kínált.

Csete Ilona

Néhány év kihagyás után (a báli alkalmak mindig azt a célt is szolgálták, hogy alapítványi munkájukról tájékoztatást adjanak, s közben gyűjtsék az adományokat) most ismét megszerveztek egy összejövetelt a civilek.

A fertőtlenített macikkal szereznek örömöt a kórházban ápolt gyerekeknek. Fotó: Varju Mihály

– Néhány év kimaradt, most kifejezetten a Maci Kórház projektre fókuszálva, adományozó napként jött létre a szombati rendezvényünk. Ritkán van lehetőség az ilyen jellegű szórakozásra, úgyhogy a retró diszkó is különleges lehetőség volt a szénásiaknak, a környékbelieknek. Az is célunk volt, hogy a plüssök gyűjtése mellett a tevékenységünket népszerűsítsük szélesebb körben. A mindennapi munkához szükséges anyagi támogatás érdekében támogatói jegyet és tombolát árultunk. Felajánlók közreműködésével értékes tombolatárgyak csábították a vendégeket – mesélte Burján Erzsébet, az alapítvány vezetője. Megtudtuk, ezen az estén 6 zsák plüss gyűlt össze, ez több száz mackót jelent.

Minden vendég egy-egy plüssjátékkal érkezett. Fotó: Varju Mihály

E komoly siker arra ösztönzi a szervezőket, hogy hagyományt teremtsenek. A munkát folytatják.

– Mindent megteszünk, hogy a kórházba folyamatosan tudjuk szállítani a fertőtlenített, csomagolt plüssöket a beteg, gyógyuló gyerekek, szülők és nem utolsó sorban a kórházi dolgozók örömére – tette hozzá Burján Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában