Állatkínzás

2024.03.14. 13:12

Légpuskával lőtte agyon a szomszédja kutyáját

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 24 éves büntetlen előéletű szabadkígyósi férfi ellen, aki légpuskával lőtte le szomszédja kutyáját.

dr. Nagy Szilvia

A járási ügyészség indítványt tett a bűncselekmény eszközéül használt légpuska elkobzására is.

állatkínzás, szomszéd kutya, légpuska, eljárás
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a vádbeli időpontban a férfi az édesapjával együtt egy zsadányi ingatlanban lakott, amelynek szomszédjában, egy teljesen körbekerített házban él a sértett férfi az édesanyjával. A cselekmény elkövetésének időszakában a két ingatlan lakói között rossz viszony alakult ki. 

A szomszéd férfi tavaly április 28-án, az esti órákban a saját háza udvarán tartózkodott és állatait etette. Az udvaron volt a tulajdonát képező, rozsdabarna színű keverék kutya is, amelyet a sértett és édesanyja közel tíz éve fogadott be otthonába. A terhelt ugyanekkor a szomszédos ingatlan udvarán volt, és amint meglátta a kutyát, magához vette édesapja légpuskáját. Célzott lövést adott le az ebre, hastájékon találta el. Olyan súlyos sérülést okozott, hogy a kutya másnap reggel elpusztult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában