Békéscsaba

2024.03.28. 07:14

Olimpiai bajnok vízilabdázó is előadást tartott a Szegyában – galériával

Pályaorientációs napot tartottak szerdán a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban, ahol az összes oktatott szakma képviselője jelen volt.

Dinya Magdolna

Sikur Tamásné, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, az eseménnyel az volt a céljuk, hogy a tanulók közelebb kerüljenek az általuk tanult szakmákhoz, és személyesen találkozhassanak a különböző szakmák képviselőivel. 

Szegya, előadás, interaktív nap, Vári Attila, olimpiai bajnok
Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó is előadást tartott. Fotó: Beol.hu

Harmadik alkalommal tartották meg a rendezvényt

Az összes oktatott szakma képviselője jelen volt az eseményen, a rendészet és közszolgálat, egészségügy, kreatív nyomdaipar, kreatív művész, sport, és szociális ágazatokban egyaránt.  A diákok több állomást jártak körbe, ahol különböző játékos és tesztfeladatokban kellett helytállniuk. Ezen kívül pecsétgyűjtő füzetbe gyűjtötték az igazoló pecséteket a feladatok teljesítése után. Olyan témák is előtérbe kerültek, mint a munkaerőpiaci kérdések és a tudatos adózás.

A szervezők igyekeztek minél változatosabb és szórakoztatóbb feladatokkal előállni, hogy jól érezzék magukat a fiatalok, másrészt tanuljanak is belőle. Emellett fontosnak tartják, hogy megismerjenek olyan lehetőségeket, ahol a tanulmányaik befejezése után a munkaerőpiacon elhelyezkedhetnek, illetve továbbtanulhatnak.

A délelőtt folyamán Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó tartott előadást az edzőképzésben és a rendészeti oktatásban részesülő fiataloknak. Beszámolt a sport, illetve a rendvédelemhez köthető pályafutásáról, karrierjéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában