E-sport

2024.03.18. 15:48

Gamerek versenyeznek a csabai Trefort iskolában – galériával, videóval

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium immár 7. alkalommal rendezi meg a Trefort E-sport Napokat. Hétfőn délelőtt vette kezdetét a három napos rendezvénysorozat.

Dinya Magdolna

Komáromi Zoltán, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettesének tájékoztatása szerint a középiskolás diákok három különböző játékban mérhetik össze tudásukat. Az első napon a Valorant-ban, egy katonai lövöldözős játékban versenyeznek.

e-sport, diákok, verseny, Trefort, gamerek
Felkészülten érkeztek a diákok az e-sport versenyre Fotó: Bencsik Ádám

Összesen 16 csapat indult a versenyen

A tavalyi évhez hasonlóan, közel 150 versenyzőre számítottak a szervezők az idei évben is. A három nap alatt az intézmény számítástechnikai szaktantermeiben a Valorant, Rocket League és League of Legends játékokban vívják meg egymással csatáikat a fiatalok. 

Jó néhány évvel ezelőtt született az ötlet a diákok körében, melyet azonnal támogattak a tanárok is. Az első versengés egy tanár-diák meccsel indult az iskolai diáknapon. Az izgalmas kérdés az volt, hogy vajon a régi tanárok vagy az új, lendületes diákok nyernek majd. Ezzel pedig elindult egy kezdeményezés, melynek célja egy iskolai verseny létrehozása. Az érdeklődés fokozatosan nőtt, és hamarosan az iskolában már rendszeres e-sport napokat szerveztek.

– Sokan úgy vélik, hogy a számítógépes játékok csupán időtöltésre szolgálnak. Bár valóban szórakoztató tevékenységnek számítanak, azonban amikor egy csapat már napi 3-4 órát edz annak érdekében, hogy tökéletesítse a képességeit, hogy versenyszinten űzze a játékot, az már egyfajta elkötelezettség, sőt, munka is lehet. A versenyre középiskolás diákok érkeztek Budapestről, Kecskemétről és Szolnokról is, így az esemény nemcsak a vármegyénkről szól, hanem az egész országban népszerűsíti ezt a sportot. Célul tűztük ki, hogy a jövőben a rendezvény nemzetközivé váljon – hangsúlyozta Komáromi Zoltán.

A három napos verseny végén az elért eredményeket értékelni fogja Uhljár Erik, a Békéscsabai Szakképzési Centrum kancellárja, Komáromi Zoltán, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese és a verseny támogatójaként Sztojanov Julián, a Hirschmann Car Communication Kft. igazgatója.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában