Döntések

2024.03.04. 15:37

Elfogadták a füzesgyarmati költségvetést

Rábólintott Füzesgyarmat idei költségvetésére nemrég tartott ülésén a képviselő-testület – ismertette Koncz Imre polgármester.

Licska Balázs

Erre az évre 1 milliárd 614 millió forintos bevétellel, valamint 1 milliárd 454 millió forintos működési kiadással számolnak. Azaz van a rendszerben egy 160 millió forintos tartalék, amelyet akkor használnak fel, ha esetleg a beruházásoknál szükség van önerő biztosítására.

kátyúzás, útjavítás, fejlesztések
Szeretnének többet kátyúzni. Illusztráció: MW

Hozzátette: az előző év megteremtette a lehetőséget arra, hogy idén is kiegyensúlyozott legyen a gazdálkodás. Abban bíznak, hogy befolyhat annyi iparűzési adó, mint tavaly, igaz, a tervekben annál 10 százalékkal kisebb összeget állítottak be.

Támogatást nyújtanak a civil szervezeteknek, a szociális juttatásokat, támogatásokat és segélyeket szintén szinten tartották. Szeretnének a közterületek karbantartására a korábbinál többet költeni, kátyúznának, rendezettebbé tennék a tereket.

A pedagógusbér-emelés végrehajtására megkapták a szükséges pénzt a kormánytól. Azon, az önkormányzat által foglalkoztatott szakemberek számára, akik nem részesültek ebben, az önkormányzat 20 százalékkal növelte a fizetéseket január 1-jétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában