Városgazdálkodás

2024.03.11. 09:03

CsabaPark: több pénz jut idén a karbantartásra

A többek között a zöldterületek karbantartásával foglalkozó, összességében 36-féle feladattal megbízott Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. éves közszolgáltatási terve is napirendre került nemrég a városi közgyűlés ülésén. Hangsúlyos feladatot jelent a CsabaPark teljes területének karbantartása.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester a minap sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kft. idén nagyjából 1,25 milliárd forintos keretből dolgozhat. Hangsúlyos feladatot jelent a CsabaPark teljes területének karbantartása, a futókör tisztán tartása, az erre vonatkozó forrást 25 százalékkal megnövelték. 

CsabaPark, karbantartás, futókör, közgyűlés
A CsabaPark gondozása, a futókör tisztítása is a kft. feladatai közé tartozik. Archív-fotó: Bencsik Ádám

A közszolgáltatási tervre nyilván hat az is, hogy az idei költségvetés elfogadásakor a földes utak fenntartására vagy éppen a fák gallyazására vonatkozó keretet megemelték.

Szente Béla önkormányzati képviselő az ülésen arról beszélt, hogy szükség lenne a cégnél fejlesztésekre, gépek beszerzésére. Úgy véli, hogy a kft. szolgáltatási tevékenységét bővíteni kellene, hogy saját bevétellel szintén rendelkezzen a városi cég.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában