Szakképzési centrum

2024.03.22. 10:12

Békéscsabai küldöttség tárgyal Vietnámban

A minap Békéscsabáról érkezett küldöttség kezdte meg hivatalos látogatását Vietnám legnagyobb városában, Ho Shi Minh-városban, a Saigontourist Hospitality College és a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) közötti együttműködés eredményeként. Ezzel párhuzamosan a BSZC turizmus-vendéglátás képzésében résztvevő négy diák és két oktató háromhetes szakmai gyakorlatra érkezett a vietnámi intézménybe.

Licska Balázs

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Facebook-oldalán azt írták, hogy a békéscsabai delegáció Mucsi Balázs főigazgató vezetésével a Saigontourist Hospitality College igazgatóságával közös munkamegbeszélésen vett részt, ahol a Saigontourist Group képviseletében Toni Nguyen, a vállalat pénzügyi igazgatója is részt vett. A felek megállapodtak abban, hogy az immár sikerre vitt programot további együttműködési lehetőségekkel bővítik ki.

Békéscsabai delegáció vietnámban
Békéscsabai delegáció utazott a vietnámi Ho Shi Minh-városba. Fotó: BSZC Facebook-oldala

Az eredményes megbeszélést követően a küldöttség tovább folytatta tárgyalásait. Az Industrial University of Ho Chi Minh City vezetőivel közösen tekintették át az intézmények kínálata által nyújtott közös metszéspontokat, valamint az egyetem és a szakképzési centrum közötti további együttműködések lehetőségét.

Ezt követően Magyarország Ho Shi-Minh-városi főkonzulátusa fogadta a delegációt. Lehőcz Gábor főkonzul méltatta az eddig elért eredményeket, és biztosította a Békéscsabai Szakképzési Centrumot arról, hogy a főkonzulátus továbbra is megad minden támogatást, segítséget. 

A küldöttség a Vietnámi Magyar Társaság vezetőivel ugyancsak találkozott. Do Viet Ha elnök és Nguyen Quang Vinh alelnök részvételével közösen értékelték az eddig elért eredményeket, továbbá számba vették a későbbi fejlesztési lehetőségeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában