A pénz mellett

2024.03.10. 16:51

Baba-mama csomaggal is meglepik az újszülötteket Vésztőn

Nemcsak 25 ezer forintot adnak az újszülöttek szüleinek Vésztőn, hanem egy 35 ezer forintos baba-mama csomaggal is megajándékozzák őket – erről döntött nemrég tartott ülésén Vésztő képviselő-testülete.

Licska Balázs

Karakas Anikó polgármester elmondta, módosították a segélyekkel kapcsolatos rendeletet, így nem szűkül azok köre az inflációs hatás miatt, akik számára segítséget tudnak nyújtani.

baba, mama, csomag, támogatás, újszülöttek
Bővül az újszülöttek családjának járó támogatás. Illusztráció: Shuttertstock

A városvezető hangsúlyozta, hogy az eseti jelleggel nyújtott települési támogatás esetében eltörölték a felső határt, ugyanakkor az egy évben adható maximális összeg maradt. Egy-egy élethelyzet megoldásánál ugyanis lehet, hogy egyszeri magasabb összegre van szükség.

Kocsis Ádám bizottság elnök hangsúlyozta: idén 56 millió forint áll rendelkezésre, amit segélyekre költhetnek Vésztőn. Kiemelte azt is: az elmúlt években jelentősen nőttek a támogatások összegei. Az jogosult települési lakásfenntartási támogatásra, akinek a családjában az egyre főre jutó jövedelem nem lépi túl a 71 ezer 250 forintot; míg egyedül élő, nyugdíjkorhatárt betöltött kérelmező esetében a 94 ezer 50 forintot. A támogatás összegét is emelték, havi 3-ról 4 ezer forintra.

Települési közgyógyellátást az kaphat, akinél a családban az egyre főre eső jövedelem nem haladja meg az 57 ezer forintot; egyedül élő esetében a 65 ezer 550 forintot; a nyugdíjkorhatárt betöltött, egyedül élőnél pedig a 94 ezer 50 forintot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában