Összefoglaló

2024.03.13. 20:35

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 13.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 13-án.

Beol.hu

Orosházára érkeztek szerda reggel vármegyénk településeinek vezetői. Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárral és Erdős Norberttel, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjével találkozhattak a Petőfi művelődési központban. Az Energiaügyi Minisztérium mellett az MVM szakemberei is jelen voltak a közösen szervezett energetikai fórumon.

Magyarország NATO-csatlakozásának 25. évfordulójára emlékeztek kedden az Egyesült Államokban, a Missouri állambeli Independence városában, ahol 1999. március 12-én hivatalosan véglegessé vált hazánk, valamint Lengyelország és Csehország belépése az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe.

Szerdán délelőtt véget ért a háromnapos Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanuló Verseny (SZKTV), melynek a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából 2024. március 12-én Eleken ünnepi közgyűlést tartott Békés Vármegye Önkormányzata. A megemlékezésen Zalai Mihály, az önkormányzat elnöke Péntek László helytörténésszel, a Körösfői Rákóczi Kultúregylet elnökével elnöki elismeréseket adott át. Az egyik kitüntetett dr. Szombati Andrea r. őrnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában