Retorikaverseny

2024.03.13. 15:55

A mesterséges intelligenciától a háziállatokig: angolul és németül szónokoltak a diákok

Angol és német nyelven, közép- és emelt szinten szervezett vármegyei szintű retorikaversenyt – a sokéves hagyományoknak megfelelően – szerdán a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium.

Licska Balázs

A megmérettetésre több mint ötven középiskolás jelentkezett, békéscsabai, gyulai, mezőberényi, orosházi, szarvasi és szeghalmi intézményekből – ismertették az Andrássy idegen nyelvi munkaközösségeinek vezetői, Kadelka Andrea és Váradiné Nagy Andrea. 

verseny, retorika
Több mint félszáz fiatal versenyzett, megcsillogtatva nemcsak angol- és némettudását, hanem szónoki képességeit is. Fotó: Bencsik Ádám

A fiatalok olyan témákban szónokoltak 7-10 percben, miközben egy prezentációt is bemutattak, mint például az, hogy egy tinédzsernek szüksége van-e háziállatra; hogy melyik a legszuperebb találmány, amivel találkoztak; hogy milyen lesz az élet 2050-ben; hogy mi szerepel a bakancslistájukon; hogy mikor haladja meg a mesterséges intelligencia az emberi teljesítményt; illetve az is, hogy a Nobel-díjas Karikó Katalin hogyan járult hozzá a tudományhoz.

Szabó László, az Andrássy igazgatója a verseny nyitányaként azt kívánta a diákoknak – március 15-e apropóján és történelemtanárként –, hogy Kossuth Lajos retorikai képességeivel felvértezve szónokoljanak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában