Verseny

2024.03.26. 18:32

A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője verseny: kihirdették az eredményeket

Megtartották a „Legyél te a Dél-Alföld legjobb Egészségturizmus-szervezője” elnevezésű, a régió középiskolásai számára kiírt verseny díjátadó ünnepségét kedden délután a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karán, Gyulán. A felsőoktatási intézmény a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Vármegyei Területi Szervezetével, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.-vel együttműködésben hívta életre a megmérettetést. A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője versenyen számos összetett feladat várt a fiatalokra.

Papp Gábor

Dr. Vincze Gábor dékán köszöntőjében elmondta, Gyulán több száz éves múltra tekint vissza az egészségügy. Mint kiemelte, a Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője versenyt első ízben rendezték meg, amelynek célja az volt, hogy egy olyan hivatás szépségét ismertessék meg, amely sok ezer ember megélhetését biztosítja, és amelyet komoly infrastrukturális háttér szolgál térségünkben is. Emlékeztetett arra, hogy 2006-ban a karon, az országban elsőként indult el az egészségügyi szervező képzés egészségturisztikai szakiránnyal. Hangsúlyozta, az egészség- és gyógyturizmus nem képzelhető el megfelelő szaktudás és az emberek szeretete nélkül.

A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője
Dr. Beke Szilva és dr. Vincze Gábor adta át az első díjat Bojtos Petrának A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője versenyen.
Fotó: Bencsik Adam

 

A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője verseny már ősszel elkezdődött

Dr. Beke Szilvia dékánhelyettes elmondta, a verseny tavaly ősszel kezdődött azzal a céllal, hogy a helyi értékeket, a turizmus rejtette szépségeket és a hungarikumokat bemutassák, még inkább középpontba állítsák.

– Emellett rávilágítottunk arra, hogy mindez az egészségmegőrzés szempontjából milyen nagy jelentőségű – emelte ki. – A megmérettetés elméleti, online fordulókkal indult októberben és novemberben. A gyakorlati fordulót pedig kedden tartottuk, amelynek keretében a versenyzők még jobban megismerhették a régió értékeit, másrészt projektfeladatként programszervezésben kell számot adni tudásukról.

A szakember hangsúlyozta, szerették volna a fiatalokkal az egészségügyi szervező képzésüket is még jobban megismertetni.

Fotó: Bencsik Adam

– Bemutattuk, hogy a hivatásban dolgozók milyen fontos munkát végeznek és hogyan járulnak hozzá a lakosság egészségéhez, illetve a gazdasághoz – hangsúlyozta.

A legjobb egészségturizmus-szervező díjat Bojtos Petra érdemelte ki. Második helyen végzett Molnár Dézi, míg a harmadik helyet Nagypál Máté vehette át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában