Ragadozó madarak

2024.02.28. 11:53

A szirti sas is megérkezett Mezőhegyesre, az óvodások imádták - videóval

Ragadozó madarakkal találkoztak a mezőhegyesi ovisok a napokban. Az Újtelepi óvodába látogatott a nagyszénási Helt Enikő, aki egy solymászbemutató keretében testközelből is megismertette a kisgyermekeket négy, ritkán látható példánnyal. A kicsik imádták a nagy találkozást.

Csete Ilona

Az óvodások megsimogathatták a gyönyörű példányokat

Forrás: Facebook

„A bemutató foglalkozást Helt Enikő solymász vezette, aki négy, tüneményes szárnyassal érkezett hozzánk: egy óriási szirti sassal, Gézával a füleskuvikkal, egy északi vadászsólyommal és egy Harris-héjával. Megismerkedtünk a solymászattal, ami tradicionális vadászati módszer, hungarikum és a világörökség része. Megismertük a solymászatban használatos eszközöket, hallottunk arról, hogyan kell a madarakat gondozni. A bemutató végén az óvodások megsimogathatták, kézbe is vehették a gyönyörű példányokat, ami nagy élmény volt számukra” – olvastuk a Mezőhegyesi József Attila ÁMK közösségi oldalán az élménybeszámolót.

ragadozó madarak, óvoda, mezőhegyes
A mezőhegyesi ovisok megcsodálhatták a szirti sast is

 Tarkó Gáborné Balogh Elvira aktív tagja a környezettudatos munkaközösségnek és elmesélte, Állatbarát óvoda címre pályáznak áprilisban.

– Óvodánkban gyakran vendégeskednek a gyerekek kedvencei, minden alkalmat megragadunk, hogy a felelős állattartásra neveljük őket. Az állatok világnapján is érkeztek állatkák. A gyűjtőmunkába bekapcsolódnak a családok, figyelik, melyik héten, mit tervezünk és segítik oktató-nevelő  munkánkat. Az elmúlt héten a vadmadarakkal ismerkedtünk, ezen a héten a foglalkozásaink során a szarvasmarha és a ló kerül a fókuszba. Megyünk a tehenészetbe, a meglátogatjuk a ménest – mesélte Elvira. Ebben az oviban egyébként két vegyes csoport van, sajátos arculatuk a környezettudatos nevelésre épül.

ragadozó madarak, óvoda, mezőhegyes
Óriási élmény volt a gyerekeknek, hogy kézbe vehették a madarakat

Verébné Sulyok Éva igazgató hozzátette, a ragadozó madarakkal való közvetlen találkozás óriási élményt nyújtott a gyerekeknek és nagyon sok ismeretet adott nekik.

– Sok, hasonló tevékenysége van az Újtelepi óvodánknak. Az udvarukra többek között kihelyeztek itatót, van rovarhotel. Óvodapedagógusaink a napi nevelő-oktató munkájuk mellett szívügyüknek tekintik és tudatosan készülnek az Állatbarát óvoda cím elnyerésére – tette hozzá a vezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában