Szociális munka

2024.02.25. 17:54

Ezzel a projekttel zárkóztatnák fel a leszakadókat Sarkadon

A hátrányos helyzetűeket segítik azzal a projekttel Sarkadon, amely a napokban indult el. A programba legalább 256 sarkadit vonnának be, akiket kilenc szociális munkás támogatna.

Licska Balázs

A cél az, hogy a város leszakadó területein élő közösségeket integrálják, hogy javítsák a hátrányos helyzetűek életlehetőségeit. Segítik őket abban, hogy a munkaerőpiac hasznos tagjaivá váljanak, illetve fontos, hogy elérhetők legyenek számukra az életminőség javulását szolgáló szolgáltatások – ismertették az önkormányzatnál. 

A napokban indult program Sarkad három szegregátumát érinti, amelyek összességében a Sarkadkeresztúri út, a Magyar utca és a Szalontai út környékét jelentik. Ezekről a területekről vonnának be legalább 256 sarkadit a projektbe, akiket kilenc szociális munkás segítene a terepen végzett munkájával.

Friendly,Business,Coach,Communicates,With,Group,Of,Adult,Students,At
Tanácsadásokkal, képzésekkel is segítenék a hátrányos helyzetűeket Sarkadon. Illusztráció: Shutterstock

A projektben közösségfejlesztő programokat; beilleszkedést, integrációt segítő akciókat; pénzügyi, családszervezési, életvezetési, adósságkezelési tanácsadásokat; képzéseket, munkaszocializációs programokat terveznek; de például a három és hat év közötti gyerekek számára iskola-előkészítő fejlesztések ugyancsak szerepelnek az elképzelések között. Emellett hangsúlyt fektetnek az intézmények közötti együttműködésekre, a szociális munkások felkészítésére.

A szociális célú városrehabilitációra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében 368 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat és konzorciumi partnere, a Békés-Bihar Kistérség Fejlesztő Egyesület – közölték a sarkadi városházán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában