Trefort

2024.02.28. 11:47

A lézervágás és az orbitál hegesztés is szóba került a szakmai napon

A legújabb eljárások és technológiák is szóba kerültek azon a hegesztéssel kapcsolatos szakmai napon, amelyet szerdán tartottak egy cég közreműködésével a Békéscsabai Szakképzési Centrumban (BSZC).

Licska Balázs

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója hangsúlyozta, hogy igyekeznek a diákokat a jövőre felkészíteni, naprakész tudással felvértezni. Ennek érdekében szólítják meg az ipar szereplőit, hogy osszák meg a tudásukat, tapasztalatukat, a szakmai újdonságokat.

A legújabb technológiákat és eljárásokat is bemutatták a hegesztéssel kapcsolatos szakmai napon
Fotó: Licska Balázs

Komáromi Zoltán, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese elmondta, hogy a szakmai napra, amelyet egy cég szervezett, a térségben munkálkodó szakembereket, cégeket várták. Bemutatták a legújabb hegesztési és vágási technikákat, különös tekintettel a lézervágásra és az orbitál hegesztésre.

Hangsúlyozta, hogy a szakmai napon az arra érdemes trefortos diákok, a gépgyártás-technológiai technikusok és hegesztők is részt vettek, hiszen ők lesznek a jövő szakemberei, akik dolgoznak majd a bemutatott eljárásokkal és technológiákkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában