Békéscsaba

2024.02.11. 08:51

Rongyhorgoló foglalkozást tartottak a megyei könyvtárban

Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtár szombat délutáni foglalkozásán elsajátíthatták az érdeklődők a rongyhorgolás alapjait és rejtelmeit.

Dinya Magdolna

Különleges használati tárgyak készültek a foglalkozás alatt. Fotó: Dinya Magdolna

Kácsorné Győri Éva, a könyvtár munkatársa és a rongyhorgolás foglalkozás vezetője elmondta, a program elsődleges célja az újrahasznosítás. Maga a foglalkozás a tavalyi évben indult el és azóta minden hónapban rendszeresen megtartják, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A foglalkozáson korosztálytól függetlenül bárkit szívesen látnak, aki szeretne alkotni. 

Használt pólókat és fonalakat hasznosítanak, melyekből különböző tárgyakat horgolnak, mint például lábtörlőket fürdőszoba kilépőket, vagy edényalátéteket, de lehetnek ülőpárnák, kosarak, táskák és párnák is. Az elhasznált pólókat, amik másként a szemétbe kerülnének, megőrzik és újrahasznosítják. Mindig változatos és továbbfejlesztett mintákkal dolgoznak, ezáltal az alkotók különböző használati tárgyakat hozhatnak létre. Vannak olyan résztvevők, akik már jártasak a horgolás technikájában, míg mások egyszerűen csak a kellemes társaság miatt vesznek részt az eseményen. Az alkotás során előforduló esetleges hibák pedig könnyedén javíthatók, csupán ki kell bontani és újra lehet kezdeni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában