Mezőkovácsháza

2024.02.27. 12:38

Önkéntesek takarítottak, hogy oszthassanak szeretet mellé adományt

Adománypontot, a Szeretet házát üzemelteti a mezőkovácsházi önkormányzat jóvoltából a Megújuló Békés Megyéért Egyesület a régi galambház épületében, az Alkotmány utca 54. számú tömbház szomszédságában. A hétvégén sokan, sokat dolgoztak ott.

Csete Ilona

Összegyűjtik, majd az adományponton szétosztják a rászorulók körében a lakosság és az intézmények, más civil szervezetek használt ruha, bútor, háztartási cikk, táska, cipő és egyéb adományait. Felállítottak egy könyves szekrényt is, ide/innen szabadon lehet hozni-vinni a könyveket. 

önkéntesek, takarítás, adomány, mezőkovácsháza
A mezőkovácsházi adományponton szorgoskodtak az önkéntesek a hétvégén
Forrás: Facebook

A civilek elnöke, Matuz Ádám Krisztián arról is beszélt, hogy gyűjtik a kupakokat, amiket beteg gyermekek támogatására ajánl fel egyesületük.

– Amikor lehetőség van rá, itt osztunk élelmiszer- és tanszercsomagokat is. A Szeretet háza névre keresztelt ingatlannak és környezetének a takarítása, a rendrakás volt a hétvégi összejövetelünk célja. Közösségi munkára hívtuk az embereket. Összesen 13 fővel dolgoztunk, önkéntesekkel, rászorulókkal, tenni akaró civilekkel és egyesületi tagokkal – tudtuk meg az elnöktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában