Oktatási kerekasztal

2024.02.28. 13:58

Orosháza születésnapjára készülnek az iskolák is

Orosháza születésnapját ünnepli áprilisban. A város újratelepítésének 280. évfordulója alkalmából Orosházi Hét elnevezéssel programsorozatot állítanak össze. Ebben számít a város az oktatási intézményekre is. Az Orosházi Oktatási Kerekasztal szerdai ülésén erről is egyeztettek.

Csete Ilona

Az Orosházi Oktatási Kerekasztal szerdai ülésének rendhagyó volt a helyszíne: ezúttal a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium dísztermében tartották meg az OKKA soron következő találkozóját. A vendéglátó intézmény fenntartója, az evangélikus gyülekezet igazgató lelkésze, Ördög Endre köszöntője után a házigazda, Nagy Róbert prezentációval bemutatta a több mint 700 gyermek többcélú ellátását. Két diákjuk, Török Virág és Nyári Zsófi pedig az Interact Klubjukról, tevékenységeikről számolt be, kínálva más iskolák fiataljainak is közelgő eseményeket.

kerekasztal, orosházi hét,programsorozat
Orosháza oktatási rendszere sokszínű – az oktatási kerekasztal résztvevői közül néhányan
Fotó: A szerző felvétele

Dr. Blahó János, az OOKA titkára e nem hagyományos találkozási helyszín kapcsán megjegyezte a látottak, az elhangzottak után: Orosháza oktatása sokszínű, ahogy az iskolák képzési kínálata is. De van még munka, a tehetségeket haza is kell hozni.

–  Szeged mint tudáspólus, számít Orosházára –  utalt a titkár a további napirendekre, amelyek között szerepelt például az SZTE Junior Akadémia, a Tanítsunk Magyarországért Program bemutatása.

Előtte azonban a 280. születésnapját ünneplő Orosháza tiszteletére Orosházi Hét elnevezésű programsorozat kapcsán, annak az összeállításában részt vevők, a még újabb elképzeléseiket egyeztették.

Az a szándék, hogy április 20. és 26. között méltó módon, sokszínű, számos helyszínen, az iskoláknak, tehetségeiknek akár nagyobb közönség előtt is bemutatkozási lehetőséget nyújtó alkalmakat biztosíthassanak. Van már egy alapkoncepció, de az OOKA ülésén is hangzottak el újabb ötletek. Azt szeretnék, hogy a rendezvények időpontjai ne ütközzenek, ennek összehangolásában segít Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és csapata.

kerekasztal, orosházi hét,programsorozat
Szerdán a Székács iskola volt a házigazda

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában