Támogatás

2024.02.07. 12:41

Mosogatógéppel hálálkodnak az orosházi tűzoltóknak

Orosháza önkormányzata a helyi kéklámpás szervezeteket több százezer forint értékű eszközzel támogatja minden évben. Ezzel is kifejezve Orosháza közösségének háláját és köszönetét. Szerdán reggel a polgármester a tűzoltóságra érkezett tárgyadománnyal.

Csete Ilona

Az orosházi tűzoltókhoz vitt mosogatógépet a polgármester

Fotó: A szerző felvételei

Tisztelet övezi a kéklámpások munkáját a városban. Ennek elismeréseként az önkormányzat több alkalommal hangot ad ennek, elismeri az ott dolgozókat, tárgyi segítséget is nyújt évente.

Dávid Zoltán polgármester a tűzoltóságon adta át azt az energiatakarékos mosogatógépet, amivel a férfi kollektívát segíti.

– Évek óta hagyomány Orosházán, hogy évente két-kétszázezer forint értékben vásárol eszközöket az önkormányzat, amire a rendőröknek, a mentőknek, a tűzoltóknak szükségük van. Az orosháziak nevében mondok köszönetet áldozatos munkájukért – fogalmazott Dávid Zoltán az átadón, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Hangsúlyozta, mindig azokkal az eszközökkel segítik a kéklámpás szervezeteket, amelyekre nekik a legnagyobb szükségük van. Idén erre az eszközre esett a kollektíva választása.

Bohák János és Dávid Zoltán az átadón 
Fotó: A szerző felvételei

Bohák János parancsnok elmondta, a napi, beavatkozó létszám 13, az állomány létszáma 66. A mosogatógép nem szerepelt a laktanya nagyszabású felújítása és a hozzá tartozó eszközbeszerzése között. Az állomány többbszöri étkezése után ez a modern eszköz energiahatékonyságával, gyorsaságával kényelmesebbé is teszi a tűzoltó kollektíva mindennapjait.

A találkozón a parancsnok a nyilvánosságon keresztül figyelemfelhívást fogalmazott meg: riasztásaik száma ugyan nem nőtt az elmúlt évek hasonló időszakához képest. Ám a szénmonoxid-érzékelőkkel kapcsolatos – sokszor elmaradt elemcsere okoz riasztást – odafigyelés, a füstérzékelők felszerelése életeket menthet – hangsúlyozta a parancsnok.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában