A mezőhegyesi gyermekekért

2024.02.13. 16:31

Minden óvodai és bölcsődei ingatlant korszerűsítettek a mezőhegyesiek

Befejeződött a volt cukorgyári óvoda épületének a korszerűsítése Mezőhegyesen. A TOP Plusz program keretében elnyert 111 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból megújulhatott a Csokonai utca 1. szám alatti bölcsőde. A város komoly önerő bevonásával végzett további fejlesztéseket is. A végeredményt már élvezik a kicsik.

Csete Ilona

Minden beruházás a gyerekek érdekét szolgálja Mezőhegyesen. Fotó: Facebook

Az ingatlanfelújítás keretében elkészült az épület külső hőszigetelése, megtörtént a nyílászárók cseréje, a fűtési és épületvillamossági rendszerek korszerűsítése, a pince vízszigetelése és a napelemek telepítése is – olvasható a mezőhegyesi önkormányzat közösségi oldalán.

A fejlesztéssel jelentős kiadáscsökkenés érhető el. A pályázat kimondottan energetikai korszerűsítésre adott csak lehetőséget, így az önkormányzat az uniós támogatás mellett közel 10 millió forint összegből elvégeztette a kivitelezés során feltárt külső és belső problémák javítását (a terasztető cseréjét, új utcai ivóvíz-hálózati csatlakozást és ivókút kiépítését, a felújítással nem érintett épületrész villamoshálózat vezetékeinek a cseréjét). 

Az önkormányzat további 18 millió forintot áldozott az intézmény működéshez szükséges építőipari munkákra. Ennek keretében a tereprendezés mellett felújították a meglévő játszóeszközöket és új játékelemeket vásároltak, az előírások szerinti ütéscsillapító gumilapokat telepítettek. Több belső helyiségben készült új padlóburkolat, lebontották a régi, rossz állapotban lévő melléképületet, kerékpár és babakocsi tároló épült.

Az óvodai részen nem volt fedett terasz, így térkő burkolatú teraszt alakítottak ki és ellátták motoros mozgatású textil árnyékolóval. Utolsó lépésként pedig új belső bútorok és eszközök vásárlását bonyolították le. Az intézményt január végén birtokba is vették a bölcsődések és az óvodások.

Ezzel a fejlesztéssel teljessé vált az önkormányzat azon törekvése, hogy a bölcsisek és az óvodások által használt épületek mindegyike, a lehető legkorszerűbben szolgálja a gyermekek fejlődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában