Orosháza

2024.02.07. 17:44

Lajos bácsival ünnepeltek 100. születésnapján – galériával, videóval

Az orosházi 100 éves Kovács Lajos számára felejthetetlen nap a szerda. Ekkor érkeztek hozzá a köszöntők az Ezüst Fenyő Idősek Otthonába. Hatalmas torta várta a születésnapost és fia mellett sok jó barát, ismerős.

Csete Ilona

Ismerősök, barátok keresték fel az ünnepeltet.

Forrás: A szerző felvétele

Kovács Lajos 1924. január 17-én született Orosházán. 100. születésnapján a város lakosát Bojtor István alpolgármester is felköszöntötte. Emlékezetessé tették számára a szerdai napot az otthon dolgozói, a Táncsics gimnázium szavalója, a Lajos bácsihoz érkezett köszöntők, például két civil közösség, az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének és a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének a tagjai.

Nagy esemény volt a 100. születésnap: szerdán Lajos bácsi örömében nagyon sokan osztoztak. Mindenki azt kívánta, a születésnapos őrizze meg az egészségét, szeretnék még sokszor köszönteni őt.

Ficsor Zoltán hatalmas tortával érkezett.
Fotó: Fotó: A szerző felvétele

 

 

Lajos bácsi Orosházán született és nevelkedett, apja molnár, édesanyja háztartásbeli volt. Hárman voltak testvérek (mindannyian fiúk), ő volt a legidősebb. Hat elemit, majd ipari iskolát végzett, cserépkályhásként, majd kőművesként dolgozott. Elvégezte a műszaki tanárképzőt Budapesten, tanítani kezdett műszaki tanárként. 1949-ben ismerkedett meg a feleségével, ugyanabban a kórusban énekeltek.  Ahogy ő fogalmazott: összeénekelték egymást. 70 évig, felesége haláláig éltek szeretetben, a zene pedig végigkísérte az életüket, két fiuk (kislányuk pici korában meghalt), Lajos és László tanult hangszeren játszani és volt, hogy a család együtt zenélt. 

1950-ben Makón, 1951-ben Szegeden dolgozott Kovács Lajos, majd súlyos beteg lett. Ezt követően Mezőhegyesre, illetve Orosházára került. Itt 22 évig dolgozott, innen ment nyugdíjba, de nyugdíj mellett még Mezőhegyesen vállalt munkát.

A jó kívánságok hallatán Lajos bácsi optimistán reagált: adja a jó Isten, hogy úgy legyen! Legyen erő és egészség a folytatásban is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában