Testületi döntések

2024.02.21. 17:54

Több mint nyolcmilliárdos Békés idei költségvetése

Elfogadta Békés idei költségvetését szerdai ülésén a helyi képviselő-testület. A grémium a tanácskozáson Kovarszki Juditot választotta a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatójává.

Papp Gábor

Mucsi András és Kálmán Tibor a város 8,163 milliárd forintos költségvetését is elemezte

Fotó: Gazsó János

A testületi ülést követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, a város költségvetését 8 milliárd 163 millió forintban állapították meg. 

– Az idei büdzsé is stabil, teljesíthető költségvetés, önkormányzati cégeink támogatási összegeit megtartottuk, a civil és sporttámogatásokon, valamint szociális juttatásokon emelni is tudtunk – emelte ki Kálmán Tibor. A polgármester külön kitért a pályázati forrásokra. Mint mondta, az elmúlt évek előkészítő munkáit követően az idei esztendő már a konkrét kivitelezésekről, az aszfaltozásról, az építkezésekről fog szólni.

Mucsi András önkormányzati képviselő, a humán és szociális bizottság elnöke elmondta, a képviselő-testület új igazgatót választott a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő élére. A korábbi vezető, Erdélyi Imola más területen folytatja pályáját, ezért volt szükség a pályázat kiírására. Négyen kandidáltak a tisztségre, és a testület a békési kötődésű Kovarszki Juditot választotta igazgatónak, aki egészségügyi szakközgazdász, illetve több éves kórházi gyakorlattal is rendelkezik. Jelenlegi munkahelyén több tucat önkormányzati projektet menedzsel, szakmai életútja és tapasztalata alkalmassá teszi az intézmény további színvonalas működtetésére, pályázatok, fejlesztések folyamatos megvalósítására, a pénzügyi egyensúly megtartására.

– Az önkormányzat részéről elvárás, hogy az intézmény vezetését csapatmunkában kell végezni, éppen ezért kiemelten számítanak az orvos-igazgatóra, dr. Bartóki Lászlóra, aki eddig is kiemelten fontos szerepet töltött be az intézmény életében. Az orvosigazgató a szakmai, egészségügyi kérdéseket koordinálja, lefolytatja az orvosokkal a kommunikációt – tette hozzá.

Mucsi András hangsúlyozta, nagy erőfeszítéseket tettek és tesznek, hogy megmaradjon a rendelőintézet. Meglátásuk szerint Békés vármegye legszínvonalasabb helyi ambuláns járóbetegellátó-intézményét tartják fenn a városban, és a lakosságért ezt szeretnék teljesíteni a jövőben is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában